Marine

Spørsmål du lurer på vedr. Marine......her er svarene!

Q.   Hvorfor en luftvarmer?

Behagelig varme ved pause og overnatting. En varm kupé før du starter jobben, klar sikt uten is og snø - alt får du ved montering av luftvarmer. Luftvarmere gir komfort i bilen, er effektiv og kostnadsbesparende. Forberedt til vinteren!
Luftvarmere gir behagelig varme etter aktivering. Luften varmes opp direkte i apparatet og blåses inn i kupéen. Det garanterer en meget rask og effektiv oppvarming av kupéen. Webasto leverer luftvarmere i en ytelsesskala fra 0,9 til 16 kW.


Q.   Hvorfor vannvarmer?

Kalde motorer er inneffektive, slitasjen øker og levetiden synker. Det betyr: større drivstoff forbruk og kostnader. Montering av en Webasto vannvarmer er en løsning.
Den integreres i kjølekretsløpet til motoren. Motor og kupé får en behagelig temperatur. Dette garanterer start også ved lave utetemperaturer. Dessuten varmes kupéen opp til en behagelig temperatur. Tomgangskjøring under stillstand og pauser er overflødig! Webasto vannvarmere leveres i en ytelsesskala fra 2,2 til 35 kW.


Q.   Hvorfor bør du velge en Webasto vann eller luft varmer for båten din?

Båter og yachter er utstyrt med enten et vann eller luft varmesystem :
Et luftvarmesystem er egnet for oppvarming cabin. Installasjonen er rask og enkel, oppvarmings tiden er kort og frisk luft avfukter raskt båten. Luftvarmesystemet har også lav vekt, kompakt design og lavt strømforbruk.
Et vannvarme system tilbyr komforten du har hjemme: Fordeler med Webasto vannvarmesystem inkluderer avfukting interiøret i båten, oppvarming av sanitærvann og forebygger skadelige kaldstarter ved forvarming av motoren. 
Webasto vannvarmer kan også kombineres med Webasto Bluecool Premium klimaanlegget for å skape et integrert "Total Climate Control" -system.


Q.   Vil installasjon av Webastovarmer påvirke garantien på båten?

Nei, riktig installasjon vil ikke påvirke garantien på båten.


Q.   Hvordan tilføres drivstoff til varmeren ?

Drivstoff er hentet fra tanken og tilføres varmesystemet ved hjelp av en doseringspumpe levert av Webasto.


Q.   Er det mulig å tømme båtens drivstofftank fullstendig ved oppvarming?

Nei Varmeren er enten koblet til drivstoffreturledningen eller med et separat tankuttak. I begge tilfeller når ikke sugeledningen ned til bunnen av tanken, slik at en er garantert å ha noe drivstoff til motoren.


Q.   Kan eksos lekke inn i kabinen?

Nei Hvis eksosrørene er installert i henhold til instruksjonene, kan eksos ikke lekke inn i kabinen. En skrog gjennomføring blir brukt til å føre avgassene til utsiden.


Q.   Vil driften av Webasto skape ubehagelig lukt?

Takket kontinuerlige forbedringer i brennerteknologien og drivstoffkvalitet , vil eksos lukt fra Webasto varmer være nesten eller helt umerkelig. Dette kan sammenlignes med utviklingen av moderne dieselmotorer, som heller ikke lenger genererer noe vesentlig røyk .


Q.   Er det spesifikke marine installasjonssett tilgjengelig?

Ja, bestemte båt kits er tilgjengelig for Webasto Air Top luftvarmesystemer. Noe som vil forenkle installasjon og oppgraderinger.


mevekslere. Dual Top varmer luften direkte.